Familjen

Vår familj består förutom min fru Berit och jag av våra barn Claes och Maria.

Berit och jag har i maj 2013 flyttat in i en bostadsrätt i relativa centrum av Umeå, ”H21”. Vår fina rosa villa på Grisbacka, där vi bott i 22 år, är såld sedan januari samma år. Numera är det huset vitmålat.

Huset på Aspvägen
Vårt rosa hus på Aspvägen, boplats mellan 1991 och 2013

Livet som bostadsrättsinnehavare har inte inneburit några komplikationer. Vi är ett fint gäng i huset, allt är nu positivt med mycket trevliga grannar. Det verkar för övrigt vara en trend i vår bekantskapskrets att göra resan från hus till lägenhet.

Claes är född 1976 och arbetar på Digital Illusions CE i Stockholm som Development Manager. Han har tidigare arbetat som grafisk artist på Amuse och Target Games, samt läst på Musikhögskolan i Piteå med huvudinstrumentet elgitarr. Du kan besöka hans hemsida om kost och motion, eller maila honom.

Claes bor i ett radhus i Rotebro tillsammans med vår förste sonson Isac samt hans lillebror som heter Noah. Huset påminner om det radhus vi alla bodde i under 70- 0ch 80-talet på Rödäng i Umeå.

Rödängsradhus
Rödängsradhus modell vårt gavelhus åren 1975 till 1991

Maria är född 1978 och har 2013 flyttat tillbaka till Umeå efter ha bott i Stockholm sedan 2001. Nere i storstaden Stockholm har hon arbetat inom webbranschen. I början som webbproducent på Journalistgruppen och efter det läste hon till projektledare på Grafiska institutet. Därefter arbetade hon som webbmaster på Sveriges Radio P3 och sedan bland annat som projektledare på webbyråerna Daytona och Ottoboni.

Under de första åren i Umeå drev hon odlingsprojektet Älvåkern. Maria är tillsammans med sin dotter Tuva, hunden Stina och islandshästen Ari bosatta på Kyrkhamsvägen vid Umeälvens strand på Backen. Hon arbetar nu på Strömbäcks Folkhögskola som informatör.