Elektra i Norrlandsoperans satsning

20140814_212001 red

Den 14 augusti var vi tillsammans med besök från huvudstaden på premiären av Elektra, en storsatsning från Norrlandsoperan och kommunen till en kostnad av cirka 17 miljoner kronor. Fyra föreställningar till är planerade.

Kvällen var perfekt med mycket folk och höga förväntningar. Det startade med en blodfylld indränkning av hela den enorma scenen och sedan avlöste olika avancerade tekniska scenlösningar varandra under en och en halv timme. Artisterna  utförde bragder i de jättestora konstruktionerna och på marken, hela tiden med kontrollerade röster. Kranförare och scenarbetare kämpade och drog för att få de gigantiska dockorna att följsamt röra sig till musiken som framfördes av en förstärkt orkester på 75 personer.

Vi imponerades av det som presenterades och var överens om att hela föreställningen kan sammanfattas i ett uttryck: Umeå är just nu Europas kulturhuvudstad!

20140814_224727red


Publicerat

i

av

Etiketter: