Mexiko

Hotellets badstrand
Hotellets badstrand

Efter två veckor av dygnsåterställning börjar nu intrycken från Mexikoresan samlas. Det är nog den mest perfekta semester som kan tänkas. Vi hade tur med det mesta: hotellet, vädret, de guidade turerna och inte minst flygresan direkt från Umeå.

Under 14 dagar vistades vi på Yocatanhalvön 5 kilometer söder om Playa del Carmen omgivna av iguaner, apor, rådjur och smaragdgrönt vatten.

Charterarrangören Ving får fem stjärnor för denna engångsresa från Umeå, (ska tydligen bli en till resa i februari-15). Flygplanet från Thomas Cook var ett Airbus 330-200 som kunde ta 323 passagerare med god plats för benen, vilket var skönt med tanke på restiden, nästan 12 timmar.

Hotellet Occidental Grand Xcaret var ett allinclusive-hotell av högsta klass med service som vi sällan mött någon annan stans under våra resor. Den öppna entrén påminner lite om hotell Sofitel i Thailand, men med ett vattenfall längs huvudstråket och flera våningar ned till en inomhuskanal för gondoler.

Utflykterna med mycket kunniga guider gav oss en inblick i den högstående kultur som existerade här före spanjorernas intåg 1517. Vi besökte Chichen-Itza, Majafolkets bidrag till världens 7 nya underverk, Tullum där spanjorerna landsteg och närmaste centrum, en före detta fiskeby Playa del Carmen.

Nu får vi lov att leva på minnena fram till näst resa.


Publicerat

i

av

Etiketter: