Frimärkssamlingen

Äntligen har jag kommit igång med att avveckla den frimärkssamling som samlat damm sedan 1975-76. Idag träffade jag två glada och förtroendeingivande herrar som representerade ett av de stora filateliföretagen i Sverige och vi kom överens om en tågordning för avvecklingen.

Först till auktion blir frimärken från Norden, Europa, Asien samt Nord- och Sydamerika. Oj vad många vackra frimärken som finns! (Dags att upptäcka det nu?)

Samoa1

Under våren kommer en auktion att hållas där bland annat mina frimärken kommer att ropas ut i olika poster och bud får lämnas från hugade spekulanter. I slutet på april månad sker sedan en avräkning. Allt går att följa på nätet, vilket ju blir riktigt spännande.

Till hösten lämnas Sverigesamlingen in till auktion. Då blir det en del godsaker från 1800-talet som ropas ut. Vi får se vad allt detta kan innebära.

Tyvärr är det ju så att moderna frimärken inte är så eftertraktade, men fördelen är att man kan posta brev ”gratis” under många kommande år, genom att använda de frimärken som insamlats sedan 70-talet som porto. Där finns faktiskt en liten värdestegring i de brevfrimärken utan valör som än idag duger till det de vid utgivningsdagen var avsedda till.

Kommer jag att sluta e-posta och gå över till analog variant? Nja…..


Publicerat

i

av

Etiketter: