Sommarsammanfattning 2013

SONY DSC
Midnattssol på Hurtigruten 2013

Augusti är egentligen den bästa sommarmånaden enligt min mening. Myggen är borta och kvällarna kan fortfarande vara både varma och fina även om mörkret kommer. Hoppas jag.

Men för att inte glömma bort vad som skett under sommaren i år är det dags att sammanfatta åtminstone juni, juli och halva augusti.

Redan i slutet på maj åkte vi till Stockholm för att närvara på barnbarnens avslutningsfest på dagis. Till hösten börjar Isac på förskolan så då får Noah vara själv på dagis, det kommer att gå bara bra. Vi hann också se Claes springa Stockholm maraton. Tyvärr fick barnen vattkoppor, men bättre nu än då de blivit äldre.

dcn
Isac som bocken Bruse 2013 vid dagisavslutningen

I mitten på juni är det dags för nästa äventyr, vi flyger till Kirkenäs för att under några dagar åka med Hurtigrutens båt m/s Trollfjord. Några fina dygn med midnattssol och en dag med toppenväder. Vi åker till Harstad där vi sedan fortsätter till Narvik med buss.

SONY DSC
Hej då Hurtigruten!

I Narvik var det stor samling av kvinnliga trummslagare i 100-tal under byafesten.

Trumslagare Narvik 2013
16 av de flera hundra kvinnliga trumslagarna på byadagen i Narvik 2013

Sedan tåg till Gällivare, en av resans höjdpunkter med fantastisk utsikt över fjordarna.

SONY DSC
Utsikt från tåget över Narviksfjorden

Resan avslutades med en tågresa på Inlandsbanan till Storuman, vi missade tyvärr myggmusseét som flyttat till Gällivare utan vår vetskap.

SONY DSC
Med Inlandsbanan vid Polcirkeln

Under midsommarafton hade vi besök av vänner som inte såg mycket av omgivningen på grund av mycket kraftig dimma hela dagen. Men i goda vänners sällskap går tiden fort är det ändå trevligt. Under natten kom sedan 29 mm regn.

Årets projekt, vedbodsbygget, påbörjas med grund- och golvläggning. Projektet har utökats lite för att ta hand om praktiska saker som cyklar och arbetsbänk under tak.

Sista helgen i juni är det så dags för den årliga cykelfesten i Norum. Som vanligt många trevliga bekanta och i år med trubadur som avslutning på bygdegården.

Första veckan i juli  är det stor släktsamling i stugan med mat, bastu och bad. 18 personer totalt i tre generationer!

Släken 2013
Den yngre delen av släkten samlad i vår stuga

Julimånaden fortsätter med besök av vänner och ett 70-årskalas hos sommarstugegrannarna och vi besöker våra vänner i Mickelsträsk och hjortronmyrarna där. En surströmmingsfest hos vänner i Umeå hinner vi också med.

Juli månad avslutas med en Stockholmsresa till barn och barnbarn, första anhalt Vaxholm med lunch. Vi tar hand om barnen medan Claes åker till Örserum för att begå en av årets triatlontävlingar. Vi åker till Rössjön och badar. Sedan åker alla bilen till Norum och stugan. Där firar vi försenade födelsedagsfester för Claes och Isac.

Isac 6 årskalas
Isac blåser ut ljusen på tårtan

Augusti månad börjar med ett besök i Vindeln med bröllop och fest på hotell Forsen. Vi grattar Johanna och Henrik ännu en gång och tackar för ett trevligtt arrangemang!

Vi hinner med en segeltur också tillsammans med farbror Rune. Barnbarnen uppskattade särskilt fikat vid bryggan. Taket på vedboden blir klart med hjälp av Claes. Jag följer med Claes och barnen till Sundsvall som chaufför och tar tåget tillbaka.

Segling i Runes båt
Segling i Runes båt

Jazzfestivalen på Holmön blir sedan en fin upplevelse i avkopplande miljö. Som vanligt fint väder på ön, men tyvärr lite publik trots detta. Vi som var på plats fick dessutom åka till och från med en konfortabel båt från Luleå och slapp den gungande kokosnöten till färja som normalt trafikerar ön.

Seazazz 2013
Lars Enmarks sora styrka vid Seajazz 2013 på Holmön

I mitten på augusti blev det traditionsenligt besök i Sillskatan uppe i Ursviken med god mat och analoga spel, detta år ”På spåret”.

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter: