Miljömässig återvinning del II

Förra återvinningsinsatsen var ombyggnaden av min dator, något som helt har motsvarat mina förväntningar.

Påverkad av en miljöengagerad dotter gick jag nu in för att i stället för dyrköpt handelsjord av tveksam kvalité, ta itu med den kompost som vi ”odlat” på samma ställe i stugan under minst 10 år. Sönderdelningen gjordes i och för sig med en icke helt miljövänlig jordfräs modell Stiga-77, men det jobb den åstadkom var ändå värt ett litet miljöutsläpp så här i efterhand. Här ligger nu 1,5 kubikmeter prima matjord och väntar på en vettig användning.

Bakom jorden skymtar årets påbörjade kompost, som just nu mest består av 1,5 skottkärror av maskroslik som plockats upp från gräsmattan i veckan.

Nästa projekt är ett frontalangrepp på den buskplantage som vi haft vid parkeringen. Idag har en (icke helt miljömässig heller) grävmaskin modell BM-73 hjälpt mig med att gräva upp de 15 buskarna och vända dem.

Nästa steg blir att avlägsna buskvegetationen och sedan med hjälp av trädgårdsarkitekten, ovan nämnda dotter, bygga upp ett trevligt och framför allt lättskött stenparti på ytan.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Miljömässig återvinning del II”

  1. Profilbild för Maria

    Snyggt jobbat! :]