Miljömäsig återvinning!

Gammal dator Wicke III
2
Ny dator Wicke IV

Före jul 2011 tackade min hembyggda dator Wicke III för sig och tystnade. Självklart hade jag tagit backup på allt viktigt, så där var Sverige räddat. Men backupdatorn var ju av samma årgång med P4-processor och lite ansträngt grafikkort. Vad göra.

En inre kraft, som jag knappt trodde existerade, började påverka mig att inte dra ut i köpdjungeln till Elgiganten, Expert eller Mediamarkt för att inköpa en superdator för nästan inga pengar alls. (DVS: ~4999 kronor) Kraften gjorde att slit och släng-modellen fick ge vika för återbruk.

Ett besök på stadens lokala datorbutik övertygade mig om att jag fattat ett riktigt beslut. Där inhandlades för en mycket moderat summa nytt moderkort, ny 4-kärning processor, minne och till sist ett potent grafikkort. Poängen är att resten av grejorna återvanns från den gamla Wicke III.

Helgen var räddad. Även om saker kan gå bra och ännu bättre, så tog det tre dagar att bygga och starta upp alla program i min nya dator Wicke IV. Den rullar nu för fullt och ”Mina dokument” är överförda och strukturerade på ett tydligt sätt, vilket innebär att jag just nu inte hittar någonting.

Det som känns bra, förutom att jag har duktig och fräsch  datakraft, är mitt bidrag till en renare miljö genom att renovera i stället för att enkelt köpa nytt!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Miljömäsig återvinning!”

  1. Profilbild för maria

    Bravo!! Tänk vilken klok far jag har 😀