Sommarsammanfattning 2011

 Vädret

Inte mycket att klaga på även för en gammal Skellefteåbo.  Sol, sol i stort sett dygnet runt. Regnet under juni och juli kan nog bara den bruna gräsmattan klaga över. För växtriket blev ändå augusti månad lite bättre regnmässigt, 20 mm nederbörd till och med den 22. Midsommarhelgen som vi firade i stugan med inbjudna bekanta var nog den kallaste midsommaren på länge, men inte desto mindre mycket trevlig.

Arbetet

Ingen riktig semester har det ju varit, mest beroende på  att jag  ju nu är ålderspensionär. Till råga på allt så har jag hittat en lämplig ny syssla med anknytning till min tidigare roll som projektledare, ett deltidsjobb som konsult och koordinator för Umeå kommun i Trafikverkets Umeåprojekt Västra länken. Dessutom har jag engagemang i en utredning inom MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) för att organisera hur vi som tidigare försvarsfrivilliga ska kunna hitta former för att bidra med vår kunskap till krisberedskap vid incidenter i det civila samhället. Något som tyvärr har visat sig vara högst aktuellt i sommar med tanke på vad som skett i vårt broderland Norge.

Nu är dock tanken att mer fysiskt arbete ska ske och arbetsbyxorna är nytvättade i väntan på kommande insatser. Hittills har norrväggarna på husen i stugan blivit laserade och 8 träd är fällda och upplagda för avhämtning. Bordet på bryggan har också fått en rejäl upprustning.

Resor

Redan i månadsskiftet maj/juni reste vi till huvudstaden för att heja på sonen i Stockholm Maraton. Och naturligtvis för att träffa barnbarnen! En ”tvådagars” till sommarstaden Luleå var väl egentligen en arbetsresa. Sedan bar det iväg till storstaden igen, medförande en motorsåg och nytvättade arbetsbyxor för att fälla ett äppel- och ett plommonträd, samt spika trall och plank.

Två resor till våra bekanta i Sillskatan, Skellefteå har det också blivit. Där var det lika vackert väder. Till Mickelsträsk och Vindeln har vi också gjort en avstickare

Till Warszawa åkte vi under en weekend i mitten på augusti. Även om jag läst mycket om staden och dess invånares lidande under anrda värdskriget, är jag förvånad över hur väl den blivit återbyggd. Warszawa blev en mycket positiv överaskning med en modern stadsplanering och mycket gröna ytor. De historiska platserna var ömsint återskapade som om inget kunna förstöra dem. Det 231 meter höga kulturpalatset som Polen fick i gåva av Sojetunionen på 50-talet blir i detta sammanhang som elefanten i glasbutiken, ganska felplacerad.

Warszawa den okände soldatens grav
Warszawa kulturpalatset

(Men nu har vi bokat en resa till Turkiet, mer om detta sedan.)

Stugan

Hela sommaren har stugan varit utgångspunkten för våra göranden. Ett andningshål med lugn och ro jämfört med allt som händer runt om i den stora världen. Båten har fått sig en ordentlig översyn, men inte har det blivit mycket på havet i år heller! Årets cykelfest trevlig som vanligt liksom årets stugfest som nu hölls på ett nytt ställe med mycket lämplig lokal.

Aktiemarknaden

Sommarens enda riktigt mörka moln, när vänder det?

Nolia

Känns som om den mässan är på väg ned. Lite folk den dag vi var på besök, så det var lätt att handla. Vårt fokus var i år på luftvärmepumpar.

Kommande projekt

Ja, men med hänsyn till akut tidsoptimism ber jag att få återkomma.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: