Pysselhörn(a)

Så är vårbruket avklarat, minst två veckor tidigare än normalt, både hemma och i stugan. Jordfräsen är på reparation för tredje året i rad, den är 34 år gammal och börjar få krämpor. Men dessemellan är den pigg och rask samt det viktigaste: lättstartad.

Dags att börja med produktutveckling och försköning av utemiljön. Något som väntat  i ett antal år är rabatten utanför matrummet som inte fick sin kantsten mot gräsmattan vid den förra uppdateringen för 10 år sedan.

Första problemet var att hitta en kantsten som liknar de gamla. Men vi frågade en som vet (Beijer Bygg) och där fanns identiska stenar till ganska rimligt pris. Sedan var det bara att gå till verket. Ett ganska enkelt jobb om man tittar på lite avstånd.

Glömt var att en björk stått i ena hörnet och framför allt tillhörande stubbe. Att samma hörn inte var i rät vinkel borde väl vara ett lätt problem med den maskinpark som finns i garaget, alternativt i stugan. Lagen om tji inträffar naturligtvis då det handlar om maskinerna, den man behöver är naturligtvis på annan plats just då.

Jobbet är nu i full produktion och stubbresterna är avlägsnade. Det fräsfirman inte hade gjort ordentligt för tre år sedan gjorde jag med spett och spade. Just nu jobbar jag med det sneda hörnet som alltså blivit ett riktigt pysselhörn. Då det är klart är det bara att stapla sten raket fram, eller……

 

Bonusmaterial från påsken, våra barnbarn på besök:

Isac i stugan under påsken 2011
Noa på gården påsken 2011

Fina killar tycker farfar och farmor!


Publicerat

i

,

av

Etiketter: