Well, back from an awsome journey….

Vår båt Carnival Victory

Lite lätt förkyld och med jetleg efter 32,5 timmars flygande är vi nu återkomna från en mycket minnesvärd resa till Karibien och Florida.

Första veckan åkte vi på kryssning med Carnival Victory från San Juan i Puerto Rico och andra veckan tillbringade vi i Orlando, Everglades,  Key West och Miami.

Avresedagen hann vi först se lite av San Juan och det fort som under många hundra år var ett lås till Mexikanska Golfen. Fortet var aktivt även under andra världskriget för bevakning av tyska ubåtar.

Fortet i San Juan

Förutom San Juan på Puerto Rico angick vi hamnstäderna Charlotte Amalie på ön St. Thomas, Bridgetown på Barbados, Castries på St. Lucia, Basseterre på St. Kitts och Philipsburg på St. Maarten för att sedan återvända till San Juan. En dag tillbringades på havet.

På St. Thomas promenerade vi in till staden Charlotte Amelie. Längs vägen åkte vi en linbana upp till ett berg som gav fin överblick över ön.

Bridgetown på Barbados var väl relativt de andra mer okända öarna en besvikelse för oss som turister. Det var i och för sig enda stället på hela resan då det regnade någon timme. Vi tröstade oss med att besöka ett romdestilleri med mycket provsmakning i alla fall.

St. Lucia var nog den finaste ön. Där åkte vi på en guidad bussrundtur som även besökte en lyxig läkarvilla på en av höjderna med en fantastisk utsikt.

En ovanligare sorts luciadräkt, nationaldräkten

St. Kitts var också en ö av mindre ”värde”  för en turist. Vi gick en runda i staden, återvände sedan till båten där vi spelade ett parti minigolf.

Ankomsten till St. Maartens gjorde att vi plötsligt hamnade i EU, ön tillhör nämligen Frankrike och Holland! En fin ö med, som det verkade, välmående innevånare. Vi tog en taxi runt ön och fick se både den franska och holländska sidan.

Soldäcket på Victory

Åte till San Juan och en ny rundtur i staden innan flyget till Miami och andra veckan. Mer kommer senare. En mycket bra sida om kryssningar är www.seascanner.com


Publicerat

i

av

Etiketter: