Julklappar som man glömt

Julen 2009 fick jag av en affärskontakt en bok som snabbt och utan tvekan lades åt sidan i en hög för sig. En liten fundering dök nog upp långt bak i hjärncellen, en ”målarbok” till mig och andra med 20 till 40 års erfarenhet i byggbranschen?

Tiden gick och solen började vid pass påsktid lysa längre in huset och ljuset föll även på den vid det här laget helt glömda boken.  ”Peabs målarbok” läste jag återigen. Måste undersöka innehållet. Kanske det är någon slags terapibok för utbrända i branschen, i så fall ett bra försök att behålla en och annan i väntan på att attraktionen ska tillföra nytt blod till bygg- och anläggningsbranschen. Jag öppnade boken.

En kokbok? Uppslaget som visade ett recept på ankbröst såg riktigt läckert ut. Men där fanns inga numrerade fält där man kunde fylla i någon färg. Ingen plats för att själv illustrera en and fanns heller. Måste börja från början!

Första sidan var i regnbågens alla färger med den enda texten ”Peabs målarbok”, eller vänta, vad står det egentligen?

Jag bokstaverade P-E-A-B-S  M-Å-B-R-A-B-O-K.  Jag håller på att bli ordblind, så stavas ju inte målarbok. Märkligt det står faktiskt ”MÅBRABOK”. Jaha det var ju en annan sak kanske, men många kan nog i och för sig måla sig till ett bra liv så fort de skapat sig att namn som innebär pengar. Järncellen ville fortfarande inte släppa målartanken.

Nu är jag en bit inne i läsandet av boken som är författad av kocken Torbjörn Lagmark. Den handlar om ett liv i balans, om att kunna njuta av mat utan att bli överviktig. Den handlar om GI-metoden. Jag fortsätter att läsa och ta till mig av innehållet…

En julklapp som kan räcka en bra bit in i framtiden!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: