Bra att heta Anders!

Den 31 december 2008 fanns det totalt 192 783 personer i Sverige med namnet Anders, varav 83 173 med det som tilltalsnamn enligt Wikipedia. Nu är det dessutom dokumenterat: Att heta Anders ger en gräddfil till makt här i Sverige.

Tidningen   , förr Norra Västerbotten, har idag dagen efter internationella kvinnodagen en artikel som glasklart förklarar hur det förhåller sig. Klicka på loggan.

Varför illustrera med denna bild? Jo, på danska heter figuren ovan nämligen Anders And. Där har han till och med börjat läsa på universitetet i Ankeby (Ankeborg) för att så småningom få en Doktor And-tjänst.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.