Vinterns första kraftprov!

Snön skottad från taken i stugan den 14 februari 2010

Åkte till stugan idag för att kolla snödjupet på taken efter att grannarna rapporterat om ganska mycket snö. Väl på plats i den fina eftermiddagssolen var det bara att skrida till verket. Upp på taket till storstugan och skotta en timme. Sedan avbrott med fika.

Upp igen och skotta. Men nu gick det fortare, för halva takets snömängd rasade iväg och jag åkte med! Den mjuka snön på marken tog mot mig väl, men jag stod i en dryg meter snö som det tog en stund att lösgöra sig från. Nåväl upp på taket igen för slutspurten. Ett tak klart.

Raskt upp på nästa tak. Lika snabbt ner igen, tur att det gick lika bra denna gång! Upp nu något försiktigare för att fixa resten. Ena sidan på gästhuset/garaget gick fint, men på den andra var det dags igen. All snö for iväg i ett enda flak med mig överst! Här hoppade jag längst, minst tre meter från huset, men landade mjukt som vanligt.

Nu var det bara en liten fläck kvar vid stegen. Berit plockade bort den för säkerhets skull och tur var väl det för nu bar det iväg igen för 4:e gången. Jag tog det sista av snön med mig och landade åter mjukt framför ögonen på Berit som hade mage att dra på munnen lite efter att ha kollat hur det gick den här gången.

Vad är Gröna Lund eller Liseberg mot en snöskottningsdag i stugan!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Vinterns första kraftprov!”

  1. Profilbild för Claes

    Haha! Låter kul. Men första? Räknar du med att anstränga dig flera gånger i vinter? ;P

  2. Profilbild för Anders

    Det är väl mer en mental förberedelse för alla eventualiteter. Det ska snöa en månad till här uppe. Vi har villan också! Vid närmare eftertanke så kan den få klara sig till ni kommer upp.