Sjukt bra fortsättning

….på resan blev det också! På Miami flygplats hade vi hyrt en Van för att vara säkra på att allt bagage för fyra personer skulle rymmas. Nu märktes nästan inte våra stora resväskor, alla övriga små väskor samt en kvarts lastpall med vatten på flaska i den 6-cylindriga 271 hästars automatväxlade Kia Sedona Van, som de kommande 7 dagarna skulle transportera oss kungligt komfortabelt runt Florida.

På väg till Kennedy Space Center

Efter en första övernattning i West Palm Beach, styrde vi så kosan mot Cape Caneveral och Kennedy Space Center. KSC med en entré på 280 kronor per person var verkligen en upplevelse! Först en två timmars rundtur med buss i omgivningen med ramper och visning av det gamla Apolloprojektet, sedan 3D-bio inifrån rymdstationen med astronauter och kosmonauter nästan i knäet, allt avslutades med en realistisk testuppskjutning, där vår upplevelse av g-krafterna verkligen var realistisk. Sedan förflyttning till Orlando.

Epcotbollen

Första dagen i Orlando Åkte vi till Epcot Center, ett ställe som vi besökt för 20 år sedan med barnen. Entré 572 kronor per person. Huvudattraktionen Spaceship Earth avklarades först. En liten besvikelse jämfört med första gången. GM:s sponsrade anläggning Testtrac var däremot helt godkänd! Attraktionen Mission: SPACE kändes också lite tunn efter KSC förra dagen. Vi tillbringade sedan mycket tid i World Showcase, där 12 olika länder presenterades. Vi åt lunch i Tyskland och en mycket god middag i Kina. Dagen avslutades klockan 20:30 med ett fantastiskt fyrverkeri, Reflections of Earth.

Andra dagen i Orlando besöktes Universal Studios. Entré 571 kronor.  Aningen matta efter första dagen höll vi ett lugnare tempo. En fantastisk 4-D film med Sckreck och hans vänner var nog största behållningen. 4-D innebär förutom 3D, lukt, vätska och rörliga biografstolar! Själv åkte jag också Hollywood Rip Ride Rockit, en berg- och dalbana som jag inte trodde var möjlig att uppleva med inälvorna i behåll. Jag kommer inte att åka den en gång till, snacka om g-krafter i verkligheten! Jag medverkade också i en katastroffilm om en storm, vi får se när den har premiär. En båttur med uppdykande hajar, explosioner vrak m.m avslutade dagen.

Everglades mot havet
Krokodil i Everglades

Sedan styrde vi kosan söderut och hamnade i en liten stad som heter Okeechobee. Alla hotell i Florida måste ha anlitat samma arkitekt, detta också. Hotellet låg fint vid en sjö där man inte skulle bada, vi närmar oss alligatorland. Här fick vi uppleva genuin landsbygd, goda grillade revbensspjäll till middag och fri drink i baren. Nästa dag bar det iväg ännu längre söderut och in i nationalparken Everglades. Det stora här var att möta den amerikanska krokodilen och aligatorn. Skillnaden mellan dem är att tänderna syns på den ene även då gapet är stängt, vem det var har jag glömt. Stort var också den tystnad och det lugn som vi mötte här jämfört med det larm och oväsen som präglade dagarna uppe i Orlando, mycket vilsamt!

Efter övernattning i Homestead utanför Florida City sattes kurs mot Key West, den sydligaste delen av Nordamerika. Key West är en ovanlig stad på många sätt, den är förhållandevis dyr på grund av inhemsk turism, men har en charm som förmodligen kommer från hippiekulturen på 70-talet. Mycket levande musik och många barer fanns det i den gamla stadsdelen. Solnedgången klockan 19:30 samlade massor av människor på Mallory Square. Där underhöll sedan gycklare, musiker, konstnärer och andra till långt in på natten, det märke vi när vissa återvände till vårt hotell vid 4-tiden på morgonen.

Solnedgång i Key West

Dagen efter startade vi mot vårt sista resmål, Miami Beach. Vi hade bokat ett hotell längs Collins Avenue vid den allmänna stranden. GPS:en förde oss som vanligt fint till målet. Det innebar att vi hann få lite sol på oss vid hotellets pool också. Nu stundade två dagar med sol och avkoppling här på beachen innan hemfärden.

Miami Beach
Collins Avenue på Miami Beach

Sjukt bra resa alltså! Men tyvärr insjuknade tre av fyra i förkylning och annat efteråt, också det minnen!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *