Reslust igen

 

Knappt har vi kommit hem från värmen så börjar det rycka i restarmen igen. Kanske mycket beroende på det för närvarande jättetråkiga ”vårvädret”  i Umeå.

Nu hägrar en lite längre resa med planering och ordentlig rescherch för att optimera upplevelsen. En bra början för planeringen är att skaffa sig en översiktlig bild av utbudet genom att prenumerera på en gedigen tidning som erbjuder både inspiration och nya vinklar på resmålen.

Vid genomförandet av våra egenkomponerade resor tidigare under åren har planeringen nästan varit lika givande som själva reseäventyret. Diskussionerna och funderingarna gör att vår kunskap om resemålen också får en högre kvalité jämfört med att bara shoppa en resa på nätet till billigaste pris.

Planeringen väcker också minnen från tidigare resor. På minnestoppen ligger ”dödens järnväg” längs floden Kwai i Thailand, Cape Town och Knysna i Sydafrika, kanalbåtsresan i södra England, Skottlandsresan med ”Bed & Breafast” hos mycket trevliga hyresvärdar, USA över jul och nyår m.fl. Minnen som man alltid har med sig och ingen kan ta ifrån en.

Nu till jobbet med att planera……


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: