Flyttider igen, men på lite annan nivå

Under vintern, som var mycket snörik, blev mitt vedförråd i stugan illa åtgånget. Det var dessutom ett ”provisorium” sedan 12 år tillbaka. Dags att ta sig i kragen och fatta beslut om rivning.

Sagt och gjort, förrådet började tömmas på ved och ett nytt ”provisoriskt” upplag ordnades närmare garaget. Då halva vedupplaget var flyttat uppmärksammade jag att ett sädesärlepar flög kring resterna av veden med förtvivlan i blick. Mycket riktigt, inne i resterna hittade jag ett fågelbo med 6 ägg.

Fågelbo före

Skulle jag avbryta rivandet, eller fanns det andra möjligheter? Efter konsultationer med ortens fågelkännare fanns det egentligen inte något alternativ annat än att avbryta. Troligen skulle fåglarna överge boet om man rör det, men samtidigt bygga ett nytt och lägga nya ägg. Jag beslöt att göra en ny ”installation”, helt enkelt en mindre vedhög och sedan flytta boet. Så till verket, här är boet flyttat:

Fågelbo efter

Hela installationen på plats. Oddsen kanske inte är så stora med äggen, men grannarna fick i alla fall lite att fundera kring, vad var nu detta för arrangemang?

Hela installationen

Jag återkommer med en uppföljning av denna historia.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *