Familjen

Vår familj består förutom min fru Berit och jag av våra barn Claes och Maria.

Berit och jag har i maj 2013 flyttat in i en bostadsrätt i relativa centrum av Umeå, ”H21”. Vår fina rosa villa på Grisbacka, där vi bott i 22 år, är såld sedan januari samma år. Numera är det huset vitmålat.

Huset på Aspvägen

Vårt rosa hus på Aspvägen, boplats mellan 1991 och 2013

Ska bli spännande att se hur livet som lägenhetsägare kommer att utveckla sig. Starten blev turbulent, men allt är nu positivt med mycket trevliga grannar. Det verkar för övrigt just nu vara en trend i vår bekantskapskrets att göra resan från hus till lägenhet.

Claes är född 1976 och arbetar på Digital Illusions CE i Stockholm som Development Manager. Han har tidigare arbetat som grafisk artist på Amuse och Target Games, samt läst på Musikhögskolan i Piteå med huvudinstrumentet elgitarr. Du kan besöka hans hemsida om kost och motion, eller maila honom.

Claes bor i ett radhus i Rotebro tillsammans med vår förste sonson Isac samt hans lillebror som heter Noah. Huset påminner om det radhus vi alla bodde i under 70- 0ch 80-talet på Rödäng i Umeå.

Rödängsradhus

Rödängsradhus modell vårt gavelhus åren 1975 till 1991

Maria är född 1978 och har nyligen flyttat tillbaka till Umeå efter ha bott i Stockholm sedan 2001. nere i storstaden Stockholm har hon arbetat inom webbranschen. I början som webbproducent på Journalistgruppen och efter det läste hon till projektledare på Grafiska institutet. Därefter arbetade hon som webbmaster på Sveriges Radio P3 och sedan bland annat som projektledare på webbyråerna Daytona och Ottoboni.

Numera är Maria tillsammans med sin man Fredrik och dotter Tuva bosatta vid Umeälvens strand nedanför Backens kyrka. Där kan  hon ägna sig åt sitt stora intresse odling, på den mark som hon arrenderat av Umeå kommun. Ni kan följa hennes odlingsbestyr på hemsidan och bloggen Älvåkern och besök gärna Norrläge.se som är en portal för trädgårdsbloggar som Maria driver.

 

 

  1. Inga kommentarer än.