Kungen inviger Botniabanan, del 1

Denna vecka har varit fulltecknad på ett mycket trevligt sätt för undertecknad. Under tre dagar har vi tillsammans med olika intressenter deltagit i invigningen av järnvägen mellan Ångermanälven och Umeå, en storsatsning på infrastruktur som inte skett sedan början på 1900-talet.

Det började på torsdagen den 26 augusti med ”Personalens premiärtåg”, där samtliga anställda och konsulter fick möjlighet att åka med det första persontåget på banan. Vi var cirka 330 personer totalt. Från Frånö avgick ett helsvart tåg från SJ Event klockan 11.30. Tyvärr råkade vi ut för en incident innan tåget kom in på själva Botniabanan, strömmen (som levererades av EON) försvann på grund av att ”proppen gick” och vi blev fördröjda in till Kramfors cirka 30 minuter.

Tåget med två Rc6 1394 och 1396 i Kramfors

Efter ett kortare stopp i Kramfors fortsatte vi till Örnsköldsvik, där Botniabanan genom Lennart Westberg överlämnade en ”löpare” till kommunen. En löpare är en stor sten som inlandsisen slipat till en rund jättekula. Den hittades vid sprängningsarbeten för banan.

VD Lennart Westberg vid den överlämnade "löparen".

Efter lunchen bar det iväg på avsedd avgångstid 14.43 till Husum. Den stationen står på en hög bro vid fotbollsplanen. Där passade Örnsköldsviks kommunalråd och tillika BBAB:s styrelseledamot Elvy Söderström på att överlämna ett Legotåg till en lycklig kille som räknat ned dagarna till invigningen.

Elvy Söderström överlämnar legotåget

Vidare mot Nordmalings fina station dit vi ankom 15.48. Där bjöds det på fika med Botniabanekaka och tal av Sune Nordlander, som är teknisk chef i kommunen. Plattformen som tyvärr sjunkit efter byggandet på grund av stora sättningar i undergrunden, är nu ombyggd och redo att förse tågen med passagerare.

Plattformen i Nordmaling

Näst sista stoppet blev givetvis Hörnefors. Resan gick på 12 minuter! Den stationen står liksom Husum på en lång bro genom samhället. Bron korsar över två vägar och Hörneån, så det finns följaktligen två uppgångar till den. Bron är dessutom läckert designad!

Hörnefors resecentrum underifrån

Sista stoppet blev naturligtvis Umeå Ö. Där klev vi av vid 17.30-tiden efter en 14 minuters resa från Hörnefors, för en välbehövlig paus innan personalfesten startade på Nolia klockan 19.30.

Personalfesten börjar med mingel, sedan trerättersmiddag, tal, underhållning av Kabaré Kanalen och slutar med samkväm och dans. Fantastiskt trevligt att en gång till få träffa alla trevliga och kunniga medarbetare som under dessa 11 år arbetat åt projektet. Festen varade till sent på natten, turligt nog hade jag närmast till hemmet!


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Kungen inviger Botniabanan, del 1”

  1. Profilbild för Claes

    Stort! Grattis! 🙂

  2. Profilbild för Anders

    Tackar, tackar, men det kommer mera! Bara jag får sova ikapp några missade nattimmar.